Lijmen 2017

Donderdag 12 oktober 2017  
*techniekHuys, Veldhoven
09.30 - 17:30 uur
Meld u aan als exposant Meld u aan als bezoeker

Slimmer lijmen in de gevelbouw

ChOiYNUWkAEu7hZ mailEen glimmende bruin met groene aluminium entree vormt de bijzondere blikvanger van het nieuwe Zorggebouw MIJN in het Limburgse Brunssum. Dit uitdagende project is mede tot stand gekomen door het gebruik van lijm. Metallic aluminium composiet, dat zich gemakkelijk laat vormen, is verlijmd op hout skelet bouw segmenten.

Aluminium composiet verlijmen op hout

Voor het bevestigen zijn 4 soorten producten gebruikt:

  1. Het hout is voorbehandeld met een primer. Deze vloeibare primer is zwart van kleur waardoor tussen de platen een zwarte schaduwvoeg zichtbaar is. Uiteraard is het UV- en waterbestendig, goed dekkend en laat het zich eenvoudig verwerken.
  2. De composiet panelen zijn voorbehandeld met een product speicaal voor gesloten ondergronden.
  3. De panelen zijn verlijmd met een vochtuithardende, elastische lijm op basis van SMP (Silyl Modified Polymers). Bijzondere eigenschappen van deze lijm zijn de duurzaam elastische en hoge mechanische sterkte. Verder kent hij een optimale spanningsverdeling en is goed vocht- en weersbestendig.
  4. Als laatste is er gebruik gemaakt van een foam tape. Deze tweezijdig klevende schuimband met aan één zijde een schutfolie is speciaal ontwikkeld als onderdeel van het lijmsysteem van gevelplaten. Deze tape zorgt voor een de eerste hechting aan de gevelplaat en garandeert voldoende dikte van de lijmril.

Wilt u meer weten over de gebruikte producten of andere voorbeelden van lijmen in de gevelbouw? Bezoek het Lijm Event 2017 op 12 oktober in Veldhoven. 

Meld u aan als bezoeker